mobil: +421 911 556 331, e-mail: mail@krajciova.sk, web: www.krajciova.sk

14.12.14

Brad Stone: Obchod pre všetko

TRI NAJKRAJŠIE MANAŽÉRSKE KNIHY ROKA 2014

.načo sú vôbec knihy?
Neviem, na čo sú, ale nevedela by som bez nich žiť. Umenie je dôležité. Bez neho by sme boli chudobnejší. Keby neboli knihy, obrazy, hudba, tak ja tu nechcem byť. To sú tie najdôležitejšie veci. Veronika Šikulová
   
Jeff Bezos
Je jedným z najväčších vizionárov a húževnatých inovátorov našej éry, ktorý posúva k lepšiemu mnoho odvetví. Zakladateľ Amazonu, jedného z najstarších a najväčších internetových obchodov sa neuspokojil len s tým, že bude predávať knihy. Veľmi skoro objavil potenciál internetu a pôvodné internetové kníhkupectvo dokázal premeniť na globálnu, ostro sledovanú spoločnosť, ktorá zamestnáva skoro stotisíc ľudí a neustále rastie. 

KNIHA PRVÁ

http://www.eastonebooks.com/books-store/eshop/1-1-Biznis-a-podnikanie/0/5/231-Obchod-pre-vsetko
Obchod pre všetko
Jeff Bezos a éra Amazonu

Knihu som čítala počas letnej dovolenky na ostrove Thassos. Neuveriteľný príbeh firmy Amazon a jeho zakladateľa Jeffa Bezosa ma poriadne ohúril a dostal do stavu, kedy som s obdivom krútila hlavou a nevychádzala som z údivu.

Jeff Bezos má podobnú minulosť, ako Steve Jobs. Osud adoptovaného dieťaťa ho tak silno poznačil, že sa z neho stal narcista, perfekcionalista, človek s neuveriteľnou vôľou niečo dokázať, prekonávať prekážky a meniť svet k lepšiemu. Jeff Bezos vložil do svojej práce neuveriteľne veľa energie, umu a nadšenia.

V knihe sa okrem bohatej a zaujímavej histórie Amazonu dozviete o živote tohto veľkého mága internetu a moderných technológií. Jeff Bezos búra staré mýty o podnikaní a stanovuje nové pravidlá podnikania na internete. Amazon už dávno nie je iba e-shop pre knihy. Je to jedna z najprogresívnejších firiem sveta, ktorá vďaka inováciám zmenila obchod s knihami na obchod pre všetko.

Na grécku pohodu a intelektuálny zážitok z knihy určite tak skoro nezabudnem.

Linka:
Amazon-slideshare

Pokojné predvianočné nakupovanie vám praje

Marta Krajčíová

Žiadne komentáre: