mobil: +421 911 556 331, e-mail: mail@krajciova.sk, web: www.krajciova.sk

9.10.16

Eric Brynjolfsson a Andrew McAfee: Druhý vek strojov













Eric Brynjolfsson
Je riaditeľom Center for Digital Business Massachusettského technologického inštitútu (MIT). V svojej akademickej a konzultačnej práci sa sústreďuje na otázky ako informačné technológie transformujú firmy a celý trh, aký je dopad investícií do IT na produktivitu práce alebo ako internet ovplyvňuje obchodovanie. Obdŕžal mnoho akademických ocenení a časopis BusinessWeek ho zaradil medzi 5 najvýznamnejších vizionárov e-businessu.

Andrew McAffe
Je popredným vedcom Center for Digital Business Massachusettského technologického inštitútu (MIT). Skúma dopad informačných technológií na výkon, organizáciu alebo konkurenčný boj firiem, ale tiež na pracovný trh a národné hospodárstvo. Okrem akademického publika prednáša i pre širokú verejnosť na konferenciách TED. Svoje poznatky pravidelne publikuje v The Economist, The Wall Street Journal alebo The New York Times.

napísali zaujímavú knihu

DRUHÝ VEK STROJOV
Práca, pokrok a prosperita v ére špičkových technológií

Jedna z najstarších túžob ľudstva znie takto-že raz budeme môcť naplniť svoje materiálne potreby bez driny a budeme sa môcť venovať našim skutočným záujmom, zábavám a vášniam. Že raz sa nikto nebude musieť zodierať pri nepríjemnej práci, pretože potraviny, oblečenie, bývanie a všetky ostatné základné veci pre nás zaistia naši automatickí sluhovia, ktorí vyplnia všetky naše priania.

http://martaknihy.blogspot.sk/2015/05/erik-brynjolfsson-andrew-mcafee-druhy.htmlObsah
- Technológia
- Exponenciálnosť
- Digitalizácia
- Kombinatórna inovácia
- Umelá inteligencia
- Hojnosť
- Rozpätie 
- Odporúčania 
- Budúcnosť
- Záver 

Knihu som spracovala do minútových učebných stránok, ktoré budem postupne zverejňovať ako seriál na tomto blogu. Prajem vám príjemné sledovanie príspevkov. 

Druhý vek strojov: Článok 

Kniha
Eric Brynjolfsson a Andrew McAfee, Druhý věk strojů, Jan Melvil Publishing, 2015

Žiadne komentáre: